Від такої смачної курочки у нас не можуть відмовитися ні гості, ні домашні, аж надто хороша. Як ми запікаємо її з маслом на цибулевої подушці
Від такої чудової курочки всі наші гості і домашні не в силах відмовитися, дуже вже вона гарна, рум’яна і соковита. Показуємо, як ми запікаємо курку особливим (нашим фірмовим) способом. Оригінальний і дуже простий рецепт з вершковим маслом на цибулевої подушці.
Як приготувати:
Для цього рецепта краще всього підходять курячі стегенця. Спочатку ми їх надрізаємо вздовж кісточки. Робимо надрізи досить глибокі, але щоб кісточка, все ж, трималася на шматочку.
Складаємо стегенця в миску, солимо, перчимо за смаком і приправляємо солодкою паприкою і сухим часником. Потім гарненько перемішуємо і залишаємо на 15-20 хвилин.
Далі цибулю, адже курочка у нас буде на товстій цибулевої подушці. І цибулю, друзі, виходить дуже смачним.
Ріжемо ріпчасту цибулю (його досить багато) чвертькільцями, складаємо в окрему миску, поливаємо соком половинки лимона і солимо за смаком. Потім добре перемішуємо і проминаем. Залишаємо його на час, поки курка не настоїться зі спеціями.
Після цього викладаємо цибулю у форму для запікання. Форма повинна бути не занадто великого розміру. Така, щоб, коли ми укладемо на цибулю курку в один шар, поверхня лука була б закрита максимально.
Отже, на цибулю викладаємо курячі стегенця і ось тут найцікавіше. Поливаємо курку розтопленим вершковим маслом і ретельно промазуємо її зверху і з боків пензликом.
Ось і вся підготовка. Накриваємо форму фольгою (краще подвійним шаром) і відправляємо в духовку. Запікаємо спочатку в закритому вигляді 1 годину при 230 С. Потім знімаємо фольгу і запікаємо ще 15 хвилин при тій же температурі.
Рум’яна, золотиста зовні і всередині ніжна курочка готова. А цибуля просто принадність, дуже незвичайний, оригінальний і смачний.
Навіть гарнір не завжди потрібно до такої страви. Ну, а якщо, все ж, хочеться з гарніром, то що завгодно підійде.
Інгредієнти:
- Курка – 600 гр (в рецепті стегенця)
- Паприка – 1 ч. л.
- Сухий часник – за смаком
- Сіль, перець – за смаком
- Вершкове масло – 50 гр
- Ріпчаста цибуля – 350 гр
- Лимон – 1/2 шт. (сік)